Welcome

Welcome To My Blog Misz Aien

Wednesday, 10 July 2013

    

                    TINGGAL KENAGAN

          Jam menunjukkan tepat  menunjukkan pukul 3.00 pagi.Aku terjaga dari tidur sebab aku bermimpi buruk..Lepas terjaga dari tidur Air mata tak berhenti mengalir saat aku menulis blog ni..Ya Allah risaunya kat dia...*Dalam kepale otak aku ni asyik teringt je kat dia..Agak2 apela yang sidia tengah buat sekarang masihkah ada perasaan rindunya terhadap aku..adakah masih ada lagi perasaan sayang terhadap aku :'(..

Sayang kalau awak tengah baca blog ni saya nak ucapakan terima kasih sebab sudi baca blog  luahan hati saya terhadap awak yang saya sayang..Saat awak baca blog ni awak takkan terima massege dari saya lagi SAYANG JAGA DIRI,HATI,DAN MATA KAMU UNTUK AIN...APAPUN YANG JADI SAYA TETAP SAYANGKAN AWAK...Awak mesti tertanya2kan

"kenapa relay tu masih ade?sebab saya masih sayangkan awak...saya harap awak faham...kenapa saya hantar text yang sama setiap malam sebelum awak tidur? sebab saya nak ingatkan awak yang saya setia dengan awak 

 Mesti sekarang awak tengah tersenyum lebar kan ^____^ sebab hati awak dah lega sebab saya dah berhenti hantar message yang sama setiap malam kat awak...

                           ''Bila kita dah mula sayangkan seseorang tue :')''

        Bila kita sudah menyayangi seseorang ..kita akan sentiasa ingkinkan dia bahagia kalau boleh setiaap saat kita nak bersama dengan dia..

        Bila kita sayang orang tu,kita tak tido pon takpa layan dia ,tapi bila time kita bosan ada dia nak layan kita? * Hati kata xpe dia busy kot

       Bila kita sayang orang tu..kita gaduh ngn dia .kita diam je n selalu bagi die menang sebab taknah gaduh2..n asyik2 saya je yang mintak maaf .. *Takpe aku pujuk hati aku lagi..bukan selalu pon ko mengalah dengan dia.. takpe mybe die tengah tension tu sebab tu la tak mintak maaf kat ko 

      Bila kita sayang orang tue...kita kol nak cakap dengan dia..tapi dia bagi phone kat orang lain atau tak angkat..Bila jadi macam tu * Aku pujuk hati aku lagi mybe die buzy la tu kan nak SPM dah :')

     Bila kita sayang orangtu,Kita jadi macam orang gila dok risau kan die yang tengah sakit wlaupon cuma terseliuh,Tapi bila kita sakit, Dia siap keluar dengan kawan dia meraikan hari kesakitan kita, *Ati kata ,ala takpe,takkan dia nak berkepit dengan kita 24jam..

     Bila kita sayang orangtu..Kita tak pernah pentingkan diri sendiri..Tapi dia hipokrit tahap gaban.. *Hati kata takpa,dia memang macam tu kene terimalah seadanya..

     Bila kita sayang orangtu.Kita sayang nak tinggalkan dia selamanya,Tapi dia tak tahu kita berdepan dengan maut,Walaupun kita sakit bese2 jer..sya beri tahu awak tapi awak taknak dengar penjelasan saya ..awak kata makan ubat..mkan ubat ..makan ubat...*Hati kata Macam manelah dia agaknya nanti bila kita dah takda mesti dia happy ken :')...

      Bila kita sayang orangtu.Kiter tak sanggup nak curang dengan dia,Tapi dia tak pernah nak jujur yang dia bah kaple balek dengan ex dia , *Hati kata .tau tak bertapa sayang aku kat kau :'(

      Bila kita sayang orantu,Kita sanggup tinggalkan dia selama-lamnya untuk dia bahagia bersama camelia tersayang...Demi sayang saya kat awak saya sanggup bekorban...Tapi adakah awak tahu pengorbanan saya?? *Hati kata tak pe janji dia bahgia

      Kalau awak memang dah kaple dengan dia ape salahnya JUJUR dengan saya susah sangat ke awak?sampai hati awak tipu saya..awak kata awak nak jarakkan messege n call kate nye taknak lah cepat boring.. *tapi sikit pun kata2 awak tu saya tak percaya..saya tak sedap hati dengan kate2 awak tu sebab saya tau ade udang d sebalik batu..  Sejak dari malam tu awak dah jarang msg n call sy tak macam dulu..Awak kata awak kerja..macam2 alasan yang awak bagi tapi hakikatnya awak nak jimat kredit so takde la text dengan saya awak text dengan camelia kan... Awak tahu tak saya setia dengan awak?sayangkan awak ..Tapi ni yang saya dapat...Sampai hati awak :'(

     Awak meskipun awak tipu saya.. ALLAh masih ade ..saya tak henti2 solat hajat tuk di berikan pertunjuk sedang apa yang awak perlakukan belakang saya..Selama ni saya diam saya perhatikan je awak dalam diam..Awak ingat saya diam saya taktahu ape yang awak buat...Tapi Sekarang Dah terbukti ape yang sangkekan selamani bukanla 1 perasaan prasangka buruk tapi 1 bukti... Terima Kasih Muhammad Najmi...Hancur hati saya saat baca tweet awak dengan dia :')..n Tengok komen Awak dengan dia..Awak block dia dari facebook awak yang ade relay dengan saya tapi kenapa awak tak buang je terus RELAY tu?? KENAPA? Sebab awak masih tergantung dengan janji2 awak yang awak takkan tinggal kan saya?.




          Ape perasaan awak bila berada kat tempat saya n saya buat awak macam tu..?seronok ke?germbira?mesti takkan ...Susah sangat ke nak jujur...Awak hancurkan hati saya...Apepun Saya gembira dapat kenal awak..Awak banyak mengajar saya erti KESABARAN...Semoga berkekalan dan saya janji takkan ganggu saya lagi awak boleh remove or block saya kat facebook dan twitter...

 Terima Kasih untuk CINTA ..Terima kasih juga kerana sudi hadir menyinari hari2 saya sebelum hari2 terkhir saya.. saya doakan awak bahagia bersama org yg tersyg..*Ya Allah kenapa berat sangat hati nak lepaskan dia pergi :'( ..n awak jangan risau k takkn ada perasaan benci mahupon persaan balas dendam terhap kamu...sugguh balasan tuhan cukup setimpal dibndingkn dgn hukmn yg dibuat oleh manusia ^___^''

Walaupun ape yg jadi saya tetap REDHA ALLAH sayangkan saya sebab itu ALLAH bagi dugaan ni kat saya..Allah tahu kemampuan saya takat mana. Takat itulah ALLAH berikan saya ujian. Aku redha ya ALLAH mungkin ni ujian dr nyer untuk aku...ade hikmah di sblik kejadian tu..mungkin hari ni ALLAH sengaja temukan aku dgn org2 yg sering menyakiti aku tapi hari esok ade lah sbuah kebhagian yg lma kunantikan DURI HARI INI ADALAH BUNGA HARI ESOK janji ALLAH itu PASTI...........

                                                      SELAMAT TINGGAL NAJM+AIN

Sunday, 2 October 2011

hati dan perasaan

Dalam percintaan, terdapat beberapa perkara yang perlu disedari. Apabila kita bercinta. Ia bukan passport untuk kita difahami; tetapi untuk kita memahami. Ia bukan passport untuk kita mengambil itu dan ini; tetapi untuk kita diambil. Ia adalah untuk kita mendengar; bukan supaya kita didengar. Ia adalah untuk kita berkorban dan bertolak ansur; bukan untuk kita meminta itu dan ini. Ia bukan untuk kita berkira2 atau mengukur; tetapi untuk kita mencintai